Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής «Εις την μητέρα της Ζωής»

Βυζαντινή ατμόσφαιρα στην Ακροναυπλία με την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική χορωδία του Μιχαήλ Μακρή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. | |
Βυζαντινή ατμόσφαιρα στην Ακροναυπλία με την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική χορωδία του Μιχαήλ Μακρή

Ο Δήμος Ναυπλιέων στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Αύγουστος και Μνημεία 2016”, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, διοργάνωσε την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00΄ στον αύλειο χώρο των Αγίων Αναργύρων στην Ακροναυπλία στο Ναύπλιο, συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Μιχαήλ Μακρή με τίτλο «Εις την μητέρα της Ζωής»

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παλαιοχριστιανικούς, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ύμνους και επίκαιρους θεομητορικούς αφιερωμένους στην Παναγία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος Άλκηστις Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοτικός σύμβουλος , θεολόγος και χοράρχης της Βυζαντινής Χορωδίας Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» Κωνσταντίνος Ρούτουλας.

Την συναυλία παρακολούθησαν επίσης η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Πόπη Καλκούνου, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Νίκος Αρματάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ράλλη, Γιάννης Καζάς και πολύς κόσμος.